Anti-virus software staat erom bekend dat het systemen ernstig kan vertragen, maar vier virusscanners blijken nauwelijks impact op het systeem te hebben. Het Oostenrijkse testorgaan AV-Comparatives besloot de prestaties van 20 virusscanners te vergelijken, aangezien de systeembelasting ook een belangrijk onderdeel bij de aanschaf vormt. Veel consumenten staan hier niet bij stil en kunnen daardoor van een koude kermis thuiskomen.

“Als een product teveel systeembronnen gebruikt, raken gebruikers geërgerd en kunnen mogelijk sommige belangrijke beveiligingsmaatregelen uitschakelen of deinstalleren, of overstappen op beveiligingssoftware die het systeem minder belast”, aldus AV-Comparatives. “Daarom is het belangrijk dat virusscanners niet alleen goede bescherming tegen malware bieden, maar het systeem niet belasten en de gebruikers niet in de weg zitten”, aldus de testers.

Test
Het testorgaan bekeek de prestaties van de twintig virusscanners op een Windows 7 SP1 64-bit systeem. De scanners werden getest tijdens het kopiëren …LEES HIER VERDER…

Bron & foto: 

Lees ook:

Avast gratis anitvirus

Avast antivirus installeren

 

Anti virus “Microsoft Security Essentials” installeren.