Bent u op zoek naar een gratis antiviruspakket en bent u veeleisend? Dan is Avast Free Antivirus warm aan te bevelen. Avast Free Antivirus is één van de meest complete gratis beschermingspakketten beschikbaar voor de computer.

Laat ons eerlijk wezen, een gratis virusbescherming vinden voor de computer is niet moeilijk. Een gratis antivirusbescherming vinden, dat (bijna) alle opties biedt van betalende varianten en bovendien een hoge herkenningsgraad heeft, is dat minder. Dat Avast Free Antivirus één van de populairste computerbeveiligingspakketten is en bovendien uitstekend gewaardeerd wordt door de gebruikers is een duidelijk teken aan de wand. En ja hoor! Ook wij werden aangenaam verrast  tijdens het testen van Avast, al blijven we problemen hebben met de manier waarop de makers ons (en u) proberen te overtuigen om de betalende variant te kopen.

Avast Free Antivirus gebruik:

Doordat Avast Free Antivirus in het Nederlands te gebruiken is kan elke leek overweg met het programma. De interface is gestroomlijnd en overzichtelijk al moet u de reclame voor de betalende variant er wel voor lief bijnemen. Als u Avast voor het eerst gebruikt zult u we even grote ogen openzetten omdat het aantal functies en opties nogal uitgebreid zijn. Toch vertellen we er in 1 adem bij dat niet alle opties beschikbaar zijn voor de gratis versie. Het extraatje, de zogenaamde stille modus vinden we wel leuk. Indien geactiveerd zal Avast u niet lastig vallen wordt met geluiden en pop-ups tijdens het gamen bijvoorbeeld. Avast voorziet ook een WebRep functie dat een beoordeling toont van websites en jouw zoekopdrachten. De WebRep functie is eigenlijk een plug-in voor de browser dat u achteraf per browser kan deïnstalleren en dat is jammer, we hadden liever gezien dat we dit konden uitschakelen tijdens de (normale) installatieprocedure. Hoe dan ook, Avast Free Antivirus één van de meest complete pakketten dat u gratis mag gebruiken.

Lees hier de handleiding:   Avast antivirus installeren