LibreOffice is het moderne, vrije programma voor persoonlijke office-productiviteit voor uw Windows-, Mac- of Linuxcomputer.
Het programma bevat zes modules: Writer (zoals Word), Calc (zoals Excel), Impress, Draw, Math en Base. De TDF-gemeenschap, bestaande uit gebruikers, ontwikkelaars en bijdragers, biedt u volledige documentatie enondersteuning  aan.

Download LibreOffice nu en probeer het vandaag nog uit!

Wat is er bijzonder aan LibreOffice?

LibreOffice is een volwassen productiviteitsprogramma, vol met functies en met enkele grote voordelen:

  • Het is vrij, gratis – geen zorgen over licentie-kosten of jaarlijkse betalingen.
  • Geen taal-barrières – het is verkrijgbaar in een groot aantal talen, en dat aantal groeit ook nog voortdurend.
  • LGPL public licentie – u kunt het gebruiken, aanpassen, helemaal onderzoeken en kopiëren, met vrije ondersteuning voor het gebruiken en ontwikkelen door onze actieve, wereldwijde gemeenschap en ons grote en ervaren ontwikkelteam.
  • LibreOffice is een Open Source project, gedragen door de gemeenschap: ontwikkelaars staan open voor nieuw talent en nieuwe ideeën, en onze software wordt getest en dagelijks gebruikt door een grote toegewijde gebruikers-gemeenschap; u kunt er ook bij betrokken raken en invloed hebben op de toekomstige ontwikkeling.

LibreOffice geeft u een uitstekende kwaliteit:

  • De wortels van LibreOffice liggen 20 jaar terug. Deze lange historie betekent dat het een stabiel en nuttig product is.
  • Duizenden gebruikers over de hele wereld nemen regelmatig deel aan het testen van de bètaversies van de komende LibreOffice versies.
  • Omdat het ontwikkelproces helemaal open is, is LibreOffice uitgebreid getest dor veiligheids-experts, wat voor u veiligheid en een vertrouwd gevoel betekent.

LibreOffice is gebruikersvriendelijk:

  • U krijgt een simpele maar toch krachtige gebruikersomgeving, die eenvoudig aan te passen is – gebruikers van Microsoft Office zullen de overstap makkelijk vinden, vanwege het bekende uiterlijk en gedrag.
  • Compatibel met de bestandsformaten van alle belangrijke concurrenten. U kunt bestanden van Microsoft Word, Excel and PowerPoint en vele andere formaten makkelijk importeren, en ook direct opslaan als Microsoft Office en andere formaten als dat nodig is.
  • LibreOffice wordt ondersteund door een grote wereldwijde gemeenschap: vrijwilligers helpen nieuwkomers, en gevorderde gebruikers en ontwikkelaars kunnen met u samenwerken om oplossingen voor complexe vraagstukken te vinden.

Wat biedt LibreOffice u?

Writer is de tekstverwerker binnen LibreOffice.
Te gebruiken voor alles van het vlot opstellen van een brief tot en met het produceren van een compleet boek met inhoudsopgaven, illustraties, bibliografieën en grafieken. Er zijn functies die u helpen om moeilijk werk makkelijk te maken, zoals automatische woord-aanvulling, auto-opmaak en automatische spellingscontrole maar deze functies zijn ook zeer eenvoudig uit te schakelen als u dat wenst. Writer is krachtig genoeg om desktoppublishing taken aan te kunnen, zoals het maken van nieuwsbrieven met meerdere kolommen en folders. Writer geeft volop de ruimte aan uw fantasie.

Calc temt uw getallen en helpt met moeilijke beslissingen als u de alternatieven wilt analyseren.
Analyseer uw gegevens met Calc, en gebruik het om uw uiteindelijke resultaat te presenteren.
Grafieken en analyse-gereedschappen zorgen dat u goed onderbouwde beslissingen inzichtelijk kunt tonen. Een volledige geïntegreerde assistent zorgt dat het invoeren van complexe formules eenvoudiger is. Gegevens van externe databases, zoals SQL of Oracle, kunnen worden toegevoegd gesorteerd en gefilterd voor statistische analyses. Gebruik de grafische functies voor het tonen van grote aantallen 2D en 3D grafieken uit 13 categorieën, waaronder lijn, vlak, staaf, taart X-Y, en net – met tientallen beschikbare variaties. U vindt er zeker een die geschikt is voor uw project.

Impress is de snelste en makkelijkste manier om effectieve multimedia-presentaties te maken.
Uitgebreide mogelijkheden met animaties en speciale effecten om soms net een beetje extra te geven. Maak presentaties die nog er nog professioneler uit zien dan de standaard presentaties die u gewoonlijk ziet op het werk. Krijg de aandacht van uw bazen en collega’s met iets dat net even anders is.

Draw laat u uit het niets tekeningen, diagrammen en 3D beelden maken.
Een plaatje zegt meer dan duizend woorden. Dus waarom niet iets geprobeerd met eenvoudige blokken of stroomdiagrammen? Of ga een stap verder en maak op een simpele manier dynamische  3D illustraties en bijzondere effecten. Het is zo simpel en krachtig als u het wilt hebben.

Base is het database front-end van het LibreOffice pakket.
Met Base kunt u uw bestaande gegevens opslag naadloos integreren in de andere componenten van LibreOffice, of een interface maken om als standalone programma uw gegevens gebruiken en bijhouden. U kunt gebruik maken van gekoppelde tabellen en query’s uit MySQL, PostgreSQL of Microsoft Access en vele andere bronnen van gegevens, of ze zelf ontwerpen in Base, om krachtige front-ends te bouwen met knappe formulieren, rapporten en views. Ondersteuning voor een groot aantal databases is ingebouwd of eenvoudig te verkrijgen.

Math is een programma voor vergelijkingen. Het laat u formules maken en tonen voor uw wiskundige, chemische, elektronische en wetenschappelijke vergelijkingen. Vlot en in de gebruikelijke notatievorm. Zelfs de ingewikkeldste berekeningen worden begrijpelijk, als ze goed worden afgebeeld.

Samenhang - omdat LibreOffice is ontworpen als één programma, kunt u kennis en vaardigheden uit de ene module vaak gebruiken in de anderen. Zo zijn veel vensters en functies gelijk en dus overal even eenvoudig te gebruiken.

LibreOffice heeft ook een functie om PDF-bestanden te maken. Dit betekent dat u documenten, tabellen, presentaties, grafieken zo kunt verspreiden, dat u er zeker van kunt zijn dat ze kunnen worden geopend en gelezen door gebruikers van bijna alle soorten computers en besturingssystemen.