Eerder deze week ontdekte beveiligingsonderzoeker Suriya Prakash dat het wel heel makkelijk was om telefoonnummers van gebruikers van Facebook te verzamelen.

Facebook gaf aan dat het niet ging om beveiligingslek maar om een feature van het sociale netwerk, echter is het nu wel zo dat er een limiet is gezet op het kunnen zoeken van gebruikers op basis van telefoonnummers.

Telefoonnummer afschermen

Mocht je een telefoonnummer hebben ingevoerd dan is het advies om deze af te schermen. Dit doe je door naar je eigen timeline te gaan en linksboven onder je eigen profielfoto te klikken op het blokje met informatie. Rechts in het blokje met de titel ‘Contactgegevens’ is het ingevoerde telefoonnummer dan te zien, klik hier op de knop Bewerken. In de popup die daarna opent na het opnieuw invoeren van je wachtwoord wijzig de zichtbaarheid van je telefoonnummer naar de optie ‘Alleen ik’ zoals hieronder in de screenshot. In dat geval is je telefoonnummer in ieder geval niet zichtbaar op je profiel.

Ga daarna naar de¬†privacyinstellingen¬†van Facebook te bereiken via het kleine pijltje naast de knop Startpagina bovenin de navigatie. Op de pagina die dan opent klik op de optie ‘Instellingen bewerken’ achter Contact maken. Dit is de optie waar het verhaal van Prakash over gaat, ondanks dat je telefoonnummer is afgeschermd zoals hierboven omschreven kun je nog wel gevonden worden op basis van je telefoonnummer. In de popup die opent zie je bovenaan de instelling ‘Wie kan je zoeken via het e-mailadres of telefoonnummer dat je hebt opgegeven?’ staan. Standaard staat deze optie ingesteld op ‘Iedereen’, klik op de knop om dit te wijzigen naar Vrienden en zodoende kan iemand je niet meer vinden.

… LEES HIER HET VOLLEDIGE ARTIKEL …