© thinkstock.

© thinkstock.

Meer volwassen vrouwen dan mannen kampen met een internetverslaving. Dat blijkt uit het eerste grote onderzoek naar problematisch internetgebruik in ons land waarover de krant Het Laatste Nieuws bericht.

Zes op de tien buitensporige surfers zijn vrouwen, tegenover ‘slechts’ vier op de tien mannen. De resultaten zijn verrassend, omdat ze het stereotype van de computerverslaafde nerd dat we voor ogen hebben onderuit halen. Niet de ‘eenzame man’ blijkt verknocht aan het internet, maar vooral vrouwen.

“De koffieklets is online gegaan”, verklaart professor De Cock van de KU Leuven het fenomeen. “De verslaving van de vrouwen heeft veel te maken met de opkomst van sociaalnetwerksites. We onderschatten hoe intensief vrouwen daarmee bezig zijn”, stelt De Cock, die eveneens had verwacht dat mannen de grootste groep zouden vormen.

Vooral het element ‘beloning’ op sociaalnetwerksites is belangrijk voor vrouwen. “Ze verzamelen veel Facebook-’likes’ en het dipje is zo vergeten.” Vrouwen spenderen ook veel tijd aan online shoppen. Mannen hebben het meer voor erotische en gamessites.

Het CLICK-onderzoeksteam bracht de resultaten in kaart. Ze deden een rondvraag bij 1.000 jongeren en 1.000 volwassenen om de cijfers over internetverslaving te verzamelen.

BRON: DE MORGEN