© Justin Blinder. De hoes van 'The Dark Side of the Moon' waar het logo van de NSA is bijgeplakt.

© Justin Blinder. De hoes van ‘The Dark Side of the Moon’ waar het logo van de NSA is bijgeplakt.

Er is de laatste week al veel gepraat en geschreven over het PRISM-programma, waarmee de Amerikaanse spionagedienst NSA internetgebruikers wereldwijd kan volgen. Een Britse ontwikkelaar heeft nu een iets luchtigere manier gevonden om je over privacyschendingen te waarschuwen, meldt de krant The Guardian.

De extensie voor webbrowser Firefox werd door maker Justin Blinder ‘The Dark Side of the Prism’ genoemd. Dat slaat op het legendarische Pink Floyd-album ‘The Dark Side of the Moon’. “Toen ik de zoekopdracht ‘Prism’ ingaf op Google, kwam ik foto’s van de albumhoes tegen. Dat bracht me op het idee om het album te gebruiken in een ludieke browserextensie”, aldus Blinder aan The Guardian.

De extensie van Blinder, die hij naar eigen zeggen op vier uur heeft gebouwd, speelt muziek van het legendarische album wanneer gebruikers bepaalde websites bezoeken. Het gaat dan om websites van bedrijven waarvan geweten is dat ze gebruikersinformatie doorspeelden aan de NSA, zoals Google, Facebook, Microsoft en Apple.

BRON : DE MORGEN