Gratis controleren op spyware en andere mogelijk ongewenste software

Windows Defender is antispywaresoftware die in Windows is opgenomen en automatisch wordt uitgevoerd wanneer het is ingeschakeld.
Met antispywaresoftware kunt u uw computer beter beveiligen tegen spyware en andere mogelijk ongewenste software.
Spyware kan op elke moment dat u verbinding met internet maakt op uw computer worden geïnstalleerd zonder dat u dat weet en kan uw computer infecteren wanneer u sommige programma’s installeert vanaf een cd, een dvd of een andere verwisselbaar medium.
Spyware kan ook zo zijn geprogrammeerd dat deze op onverwachte momenten wordt uitgevoerd, niet alleen na de installatie.

Windows Defender biedt twee manieren om te helpen voorkomen dat spyware uw computer infecteert:

  • Real-timebeveiliging. Met Windows Defender wordt u gewaarschuwd wanneer spyware zichzelf probeert te installeren of wordt geïnstalleerd op de computer. Ook wordt u gewaarschuwd wanneer programma’s proberen belangrijke Windows-instellingen te wijzigen.
  • Scanopties. Met Windows Defender kunt u scannen op spyware die op de computer kan zijn geïnstalleerd, regelmatig scans uitvoeren en automatisch alles verwijderen dat tijdens een scan wordt gedetecteerd.

Bekijk deze video om te leren hoe u scant op spyware en andere mogelijk ongewenste software (1:09) 

Bekijk deze video om te leren hoe u plant wanneer Windows Defender uw computer moet scannen (1:46)

Windows Defender kan je via het configuratiescherm activeren (indien geen ander antivirus programma dit heeft uitgezet).